Nederland

Nederland: 8-daagse Sail & Bike Tulpenreis

Lente, kaas en zeilen
Amsterdam Rondreis.
Vanaf €1019 p.p.

Hoogtepunten van deze reis

Een zeilavontuur op een driemaster

Tulpenvelden in Zuid- & Noord-Holland

Bezoek het waddeneiland Texel

Zeilschip met max. 24 passagiers

Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen

Sail & Bike Tulpenreis | Leafde fan Fryslân & Mare fan Fryslân & Wapen fan Fryslân

Geniet van Nederland in het voorjaar op een onvergetelijke manier en ontdek de betoverende landschappen per fiets en zeilschip tijdens onze Sail & Bike Tulpenreis. Ruik de tulpen en andere voorjaarsbloemen tijdens de fietstochten door het landschap, voel de vrijheid en de wind door uw haren tijdens de vaartochten over de Waddenzee en het IJsselmeer, en geniet van comfort en gezelligheid op de een van de prachtige zeilschepen Leafde fan Fryslân, Mare fan Fryslân of ’t Wapen fan Fryslân.

Beste tulpengebieden van Nederland
Tijdens deze fascinerende Sail & Bike reis (her)ontdekt u de beste tulpengebieden die Nederland te bieden heeft. U bezoekt niet alleen de beroemde Keukenhof, bekend om de honderdduizenden bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolbloemen. U fietst ook door minder bekende, net zo mooie, gebieden waar in het voorjaar zoveel prachtige bloemen bloeien. Een bezoek aan de Hortus Bulborum staat ook op het programma. Dit unieke tuinmuseum is volledig gewijd aan het behoud van zeldzame en historische bollen.

Polderlandschappen
Het gaat niet alleen om tulpen; tijdens uw 8-daagse Sail & Bike Tulpenreis reist u door de historische steden als Alkmaar en Enkhuizen. U ontdekt culturele hoogtepunten en fietst door aangename, vlakke poldergebieden, het resultaat van eeuwenlange inpolderingen van de Noordzee en de voormalige Zuiderzee (nu het IJsselmeer). Het gebied waar u doorheen fietst, leert u de betekenis van het spreekwoord: “God schiep de aarde, maar de Nederlanders maakten Holland”.

Hoogtepunten van deze tulpenreis
De regio is doorkruist met vele rustige fietspaden die zich uitstrekken van de ene kant van het gebied naar de andere. Verbaas u over de schoonheid en weidsheid van de Noordzeestranden, het uiterst fietsvriendelijke eiland Texel, de prachtige vlakke landschappen, de dromerige boerendorpjes en de pittoreske havenstadjes. En dat alles aangevuld met af en toe een veld vol prachtige bloemen.

Een handje helpen of ontspannen aan boord
U vaart over het IJsselmeer naar Enkhuizen en Hoorn. Als u wilt, kunt u – op aanwijzingen van de ervaren bemanning – een handje helpen bij het hijsen van de zeilen. Zeilervaring is niet nodig. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om gewoon te ontspannen en te genieten van het zeilen en de omgeving.

Inbegrepen: een busexcursie naar de beroemde Keukenhof.

De reizen met de Leafde fan Fryslân beginnen en eindigen op ZONDAG, de reizen met de andere schepen beginnen en eindigen op ZATERDAG.

Dag tot dag programma Leafde & Mare fan Fryslân

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

 • Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van aanbevolen fietstochten.
 • De reisdetails zijn op voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische redenen.

Dag 1: Amsterdam – Zaandam

U kunt inchecken tussen 13.00 en 14.00 uur, waarbij de bemanning u zal verwelkomen met koffie en thee. Om 14.30 uur verlaat het schip de haven. Terwijl het schip naar Zaandam vaart, zal uw reisleider u meer vertellen over de reis, de fiets- en veiligheidsprocedures. In de late namiddag kunt u een proefritje maken. Na een heerlijk diner aan boord neemt de reisleider u mee op een begeleide stadswandeling door het centrum van Zaandam.

Dag 2: Zaandam– Alkmaar (47 km)

’s Ochtends fietst u naar de Zaanse Schans, een uniek mini-dorpje waar mensen wonen en werken in de originele huizen en windmolens die aan de rivier de Zaan zijn gebouwd. Dit authentieke dorp wordt gedomineerd door de nog werkende windmolens – waarvan de oudste in 1673 is gebouwd – die werden gebruikt voor het malen van mosterdzaden, kruiden en verfbestanddelen; het winnen van plantaardige olie; en voor het zagen van hout tot planken. Als u door die levendige openluchtmuseum loopt, ziet u tevens een klokkenmuseum, een ouderwetse kruidenierswinkel, een huis met antieke meubels, een klompenmaker en een kaasboerderij.

Na het bezoek gaat uw fietstocht verder naar Limmen en Egmond-Binnen. Hier ziet u de eerste kleurrijke tulpenvelden. In de buurt bezoekt u de Hortus Bulborum, een uniek tuinmuseum gewijd aan het behoud van zeldzame en historische bollen. Meer dan 4.000 tulpen, narcissen, hyacinten en andere bijzondere bloemen zijn hier geplant. Uw fietstocht gaat verder naar Egmond aan Zee, waarbij u opnieuw langs de tulpenvelden rijdt. Uw schip ligt op u te wachten in de buurt van de historische binnenstad van Alkmaar. Deze stad staat bekend als kaasstad. Terwijl u door de straten dwaalt, zal u zich verbazen over de schoonheid van de oude binnenstad van Alkmaar, met zijn goed bewaard gebleven 17e eeuwse gebouwen en smalle grachten.

Dag 3: Alkmaar – Den Helder (30 km of 50 km)

Vandaag staat een fietstocht ten noorden van Alkmaar op het programma. Hier vindt u de mooiste tulpenvelden op weg naar de Noordzee. Het zandstrand is hier een van de mooiste kust-wandelgebieden van Nederland; de perfecte plek om de wind door uw haren te voelen waaien of om gewoon te genieten van het uitzicht. Vlakbij – en zeker een bezoek waard – ligt het kunstenaarsdorp Bergen. Daarna fietst u door het Noord-Hollandse Duinreservaat naar Den Helder: dit stuk land, ingeklemd tussen de Noordzee en het IJsselmeer, heeft ’s werelds grootste bloeiende bollenveld. In één woord: spectaculair!

Dag 4: Den Helder – Oudeschild | Waddeneiland Texel: rondrit (43 km tot 48 km)

Tijdens het ontbijt vaart het schip naar Texel, het grootste van de waddeneilanden. Vandaag kunt u kiezen voor een kortere route of voor een langere fietstocht over het eiland. U fietst door prachtige natuurparken en zelfs op Texel fietst u langs bloeiende bloemenvelden! De route leidt u door pittoreske dorpjes en landschappen, en zelfs naar het zeehondenreservaat Ecomare. Aan het einde van uw fietstocht kunt u genieten van een welverdiend, lokaal gebrouwen, biertje tijdens een bezoek aan de kleine brouwerij bij Oudeschild.

Dag 5: Oudeschild – Enkhuizen | Zeildag

Vandaag vaart uw schip naar Enkhuizen. Tijdens de vaartocht mag u een handje helpen bij het hijsen van de zeilen. Zeilervaring is niet nodig. Natuurlijk kunt u ook gewoon heerlijk relaxen en genieten van het zeilen op het IJsselmeer. Tijdens de zeiltocht geniet u van een uitgebreide lunch aan boord. In de middag komt het schip aan in Enkhuizen, een oude stad met een eeuwenlange maritieme traditie. Ga op verkenning door deze ‘haringstad’, met zijn prachtige oude haven en historisch stadscentrum.

Vanavond wordt er aan boord geen diner geserveerd, zodat u lekker op eigen gelegenheid de stad in kunt. U kunt aan boord een picknickmaaltijd maken of een van de leuke restaurantjes van Enkhuizen uitproberen.

Dag 6: Enkhuizen – Hoorn | Hoorn – Volendam (28 km)

’s Ochtends vaart u met het schip over het IJsselmeer naar de voormalige VOC-stad Hoorn, die in de 17e eeuw een van de belangrijkste havens ter wereld was. Uw middagfietstocht gaat naar Volendam, een bekende kleine, pittoreske vissershaven aan het IJsselmeer. Onderweg passeert u Edam, dat bekend staat om zijn beroemde Edammer kaas.

Dit rustieke dorp was het ooit een bedrijvige scheepswerf en haven. De specialiteit van het dorp werd al in de 17e eeuw een van de meest populaire kazen ter wereld. Zeelieden namen de geel en roodgewaxte kazen uit Edam mee op hun reizen. Op deze manier bedierf de kaas niet gemakkelijk en kon deze worden geruild voor specerijen en andere rijkdommen van het Oosten.

Dag 7: Volendam – Keukenhof – Amsterdam | Volledige excursiedag per bus

Vandaag maakt u een prachtige busrit, via de oudste tulpenvelden van Nederland naar de beroemde Keukenhof. U hebt volop tijd om dit mooiste bloembollenpark ter wereld te bezoeken. De Keukenhof is de plek waar het voorjaar ontspringt: u vindt er een overweldigende kleurenpracht van maar liefst zeven miljoen bloeiende tulpen in een prachtige omgeving van 80 hectare traditionele en moderne tuinarchitectuur. U kunt er ook verschillende hyacinten, narcissen en vele andere levendige bloemen bewonderen.

Aan het einde van de middag brengt de bus u weer terug naar Amsterdam, voor uw laatste nacht aan boord van uw drijvende hotel.

Dag 8: Amsterdam

Na het ontbijt is de reis al weer ten einde; afscheid nemen en uit checken kan tot 9.30 uur.

Goed om te weten

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

 • Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van aanbevolen fietstochten.
 • De reisdetails zijn op voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische redenen.
 • De dagelijkse fietstochten worden begeleid door een deskundige en meertalige reisleider.
 • Tijdens de dagen dat er 2 fietsopties mogelijk zijn, maakt de reisbegeleider samen met de groep een keuze voor de langere of de kortere optie.
 • Niet alle genoemde hoogtepunten worden tijdens de korte fietsoptie bezocht.
 • U kunt er ook voor kiezen om individueel te fietsen met behulp van een kaart en routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord). De GPS-routes worden 4 weken voor de startdatum van de tocht toegestuurd.
 • Indien u de voorkeur geeft aan een rustdag, kunt u de fietstocht overslaan en ontspannen aan boord terwijl u naar de volgende stad vaart.

 

Belangrijke opmerkingen voor het Sail & Bike programma:
Een beetje avontuur is een onderdeel van elke Sail & Bike reis. Dat wil zeggen dat de vertrek- en aankomstdag en de locatie (Enkhuizen) een 100% zekerheid zijn. Voor het overige zijn de geplande dagelijkse vaarroutes deels afhankelijk van de sterkte en richting van de wind.

De schipper bepaalt de beste route per dag en bespreekt de mogelijkheden met zijn gasten. De bemanning doet er alles aan om het programma volgens plan te laten verlopen en u een zo boeiend, afwisselend en actief mogelijke week te bieden, waarin natuur en cultuur een grote rol spelen. Maar het kan dus voorkomen, dat de vertrektijden en de tijd die op het water wordt doorgebracht – of zelfs de volgorde van het programma – worden aangepast.

Ons advies: geniet van de tocht en laat u leiden door de elementen! Waar mogelijk worden verschillende afstanden volledig zeilend afgelegd en iedereen die de bemanning wil helpen met het varen en sturen van het schip is welkom om dit te doen. Hiervoor hebt u geen zeilervaring nodig, alleen aandacht voor instructies van de bemanning.

Dag tot dag programma Wapen fan Fryslân

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

 • Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van aanbevolen fietstochten.
 • De reisdetails zijn op voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische redenen.

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

 • Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van aanbevolen fietstochten.
 • De reisdetails zijn op voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische redenen.

Dag 1: Amsterdam – Volendam

U kunt inchecken tussen 13.00 en 14.00 uur, waar uw bemanning u zal verwelkomen met koffie en thee. Om 14.30 uur verlaat het schip de haven. Terwijl het naar Volendam vaart, zal uw reisleider u meer vertellen over de reis, de fiets- en veiligheidsprocedures. Bij aankomst kunt u een proefritje maken. Na een heerlijk diner aan boord neemt de reisleider u mee voor een wandeling door Volendam, een levendige vissersplaats aan het IJsselmeer.

Dag 2: Volendam – Hoorn (28 km) | Hoorn – Enkhuizen

Op deze eerste fietsdag wordt een smakelijk ontbijt gevolgd door een fietstocht naar Hoorn, de voormalige VOC-stad, die in de 17e eeuw een van de belangrijkste havens ter wereld was. Onderweg passeert u Edam, dat bekend staat om zijn beroemde Edammer kaas.

Tegenwoordig staat dit charmante dorp bekend om zijn kaas, bedekt met rode of gele was. Vroeger was het een bedrijvige scheepswerf en haven. De specialiteit van het dorp in de 17e eeuw waren deze razend populaire kazen. Zeelieden namen ‘Edammertjes’ mee op hun reizen. Handig was dat de kaas niet gemakkelijk bedierf en kon worden geruild voor specerijen en andere rijkdommen van het Oosten.

Later in de middag vaart u met het schip mee naar Enkhuizen, een oude stad met een eeuwenlange maritieme traditie. Verken deze ‘haringstad’ met zijn prachtige oude haven en historisch centrum, op uw gemak.

Dag 3: Enkhuizen – Oudeschild | Zeildag

Vandaag vaart uw schip naar de haven van Oudeschild op Texel. Tijdens de overtocht kunt u misschien een handje helpen met het hijsen van de zeilen. Zeilervaring is hiervoor niet nodig. Natuurlijk kunt ook gewoon lekker relaxen en genieten van het zeilen. Tijdens de zeiltocht geniet u van een uitgebreide lunch aan boord.

’s Middags komt het schip aan bij Texel, het grootste Waddeneiland. Vanavond wordt er geen diner geserveerd. U kunt ervoor kiezen om een picknickmaaltijd te maken of in een van de leuke restaurantjes van Oudeschild te gaan eten.

Dag 4: Waddeneiland Texel: rondrit (43 km of 48 km) | Oudeschild – Den Helder 

Op deze dag kunt u ervoor kiezen om een kortere route te fietsen of een langere tocht rond het eiland te maken. U fietst door prachtige natuurgebieden en langs bloeiende bloemenvelden! De route leidt u door pittoreske dorpjes en bijzondere landschappen, en naar het zeehondenreservaat Ecomare.

Aan het einde van uw fietstocht kunt u genieten van een welverdiend, lokaal gebrouwen, biertje tijdens een bezoek aan de kleine brouwerij bij Oudeschild. In de late namiddag brengt het schip u terug naar het vasteland, naar de haven van Den Helder.

Dag 5: Den Helder – St. Maartensvlotbrug | St. Maartensvlotbrug – Alkmaar (33 km of 50 km)

Het eerste deel van uw fietstocht gaat door het noordelijk deel van de provincie Noord-Holland. Dit stuk land, ingeklemd tussen de Noordzee en het IJsselmeer, biedt plaats aan het grootste bloembollenveld ter wereld. In één woord: spectaculair!

Dichter bij Alkmaar vindt u de mooiste tulpenvelden op weg naar de Noordzee. Het zandstrand is hier een van de mooiste wandelgebieden langs de kust van Nederland, ideaal om de zilte zeewind in uw haren te voelen of gewoon te genieten van het uitzicht. Vlakbij – en zeker een bezoek waard – ligt het kunstenaarsdorp Bergen.

Het schip wacht op u in de historische binnenstad van Alkmaar. Als u hier door de straten wandelt, zult u versteld staan van de schoonheid van de oude binnenstad van deze kaasstad, met zijn goed bewaard gebleven 17e eeuwse gebouwen en smalle, kronkelende grachten.

Dag 6: Alkmaar – Zaandam (47 km)

In de ochtend fietst u naar Egmond en Limmen en ook hier heeft u de kans om langs kleurrijke tulpenvelden te fietsen. In de buurt bezoekt u de Hortus Bulborum, een uniek tuinmuseum gewijd aan het behoud van zeldzame en historische bollen. Met meer dan 4.000 tulpen, narcissen, hyacinten en andere bijzondere bloemen is het een plek die u niet mag missen op deze unieke reis.

De volgende bestemming is de Zaanse Schans, een uniek plaatsje waar mensen wonen en werken in originele huizen en windmolens die aan de rivier de Zaan zijn gebouwd. De werkende windmolens – waarvan de oudste in 1673 is gebouwd – worden gebruikt voor het malen van mosterdzaden, kruiden en verfbestanddelen; het winnen van plantaardige olie; en voor het zagen van hout tot planken. Als u door het dorp loopt, ziet u een klokkenmuseum, een ouderwetse kruidenierswinkel, een huis met antieke meubels, een klompenmaker en een kaasboerderij. Aan het eind van de middag arriveert u weer bij het schip in Zaandam.

Dag 7: Zaandam – Keukenhof – Amsterdam | Volledige excursiedag met de bus

Vandaag leidt een prachtige busrit u door de oudste tulpenvelden van Nederland naar de beroemde Keukenhof. U hebt alle tijd om het mooiste bloembollenpark ter wereld te ontdekken – dé plek waar het voorjaar ontspringt. In deze overweldigende kleurenpracht van zeven miljoen bloeiende tulpen in een prachtige omgeving van 80 hectare traditionele en moderne tuinarchitectuur, kunt u ook verschillende hyacinten, narcissen en vele andere schitterende bloemen bewonderen.
’s Middags brengt de bus u terug naar Amsterdam voor uw laatste nacht aan boord van uw drijvende hotel.

Dag 8: Amsterdam

Dit is alweer het einde van uw reis: na het ontbijt kunt u tot 9.30 uur afscheid nemen en van boord gaan.

Goed om te weten

Gedeeltes die cursief gedrukt zijn, worden door het schip afgelegd.

 • Alle afstanden zijn “geschatte afstanden” van aanbevolen fietstochten.
 • De reisdetails zijn op voorbehoud van wijzigingen, o.a. als gevolg van nautische, technische of meteorologische redenen.
 • De dagelijkse fietstochten worden begeleid door een deskundige en meertalige reisleider.
 • Tijdens de dagen dat er 2 fietsopties mogelijk zijn, maakt de reisbegeleider samen met de groep een keuze voor de langere of de kortere optie.
 • Niet alle genoemde hoogtepunten worden tijdens de korte fietsoptie bezocht.
 • U kunt er ook voor kiezen om individueel te fietsen met behulp van een kaart en routebeschrijvingen (beschikbaar aan boord). De GPS-routes worden 4 weken voor de startdatum van de tocht toegestuurd.
 • Indien u de voorkeur geeft aan een rustdag, kunt u de fietstocht overslaan en ontspannen aan boord terwijl u naar de volgende stad vaart.

 

Belangrijke opmerkingen voor het Sail & Bike programma:
Een beetje avontuur is een onderdeel van elke Sail & Bike reis. Dat wil zeggen dat de vertrek- en aankomstdag en de locatie (Enkhuizen) een 100% zekerheid zijn. Voor het overige zijn de geplande dagelijkse vaarroutes deels afhankelijk van de sterkte en richting van de wind.

De schipper bepaalt de beste route per dag en bespreekt de mogelijkheden met zijn gasten. De bemanning doet er alles aan om het programma volgens plan te laten verlopen en u een zo boeiend, afwisselend en actief mogelijke week te bieden, waarin natuur en cultuur een grote rol spelen. Maar het kan dus voorkomen, dat de vertrektijden en de tijd die op het water wordt doorgebracht – of zelfs de volgorde van het programma – worden aangepast.

Ons advies: geniet van de tocht en laat u leiden door de elementen! Waar mogelijk worden verschillende afstanden volledig zeilend afgelegd en iedereen die de bemanning wil helpen met het varen en sturen van het schip is welkom om dit te doen. Hiervoor hebt u geen zeilervaring nodig, alleen aandacht voor instructies van de bemanning.


Prijzen en informatie

Prijzen en beschikbaarheid

Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare (blauwe) data; de gele stip betekent, dat er op deze datum 2 of minder hutten beschikbaar zijn, oranje is ‘op aanvraag’ en rood betekent dat er op deze datum geen hutten beschikbaar zijn. Klik vervolgens op de gewenste datum. Daarna kiest u uw schip (sommige reizen hebben slechts één schip, en daarom is er geen keuze), het aantal hutten in de gewenste (en beschikbare) categorie, eventuele gewenste extra producten, en ‘lokale kosten’ (zoals speciale dieetwensen, die u meestal aan boord betaalt). Aan de rechterkant vindt u het ‘Boekingsoverzicht’. Na het invullen van uw voorkeuren en benodigde informatie klikt u op ‘Boek nu’ om uw boeking af te ronden. 

 • Available
 • 2 or less available
 • On request
 • Not available
Departure date -

Choose preferred ship

Please select your cabin(s)

Prijsoverzicht - 2021
Hutsoort Voor All departures
Small Twin cabin (Leafde) 2 pers. € 819 Twin cabin 2 pers. € 1019 Junior Suite (Leafde/Mare, max. 1) 2 pers. € 1219 Twin cabin for single use (max. 2) 1 pers. € 1528.50 Triple cabin (on request) 3 pers. € 919
Inbegrepen in deze reis

8 dagen / 7 nachten

7 x ontbijt

5 x lunchpakket & 1 x 3-gangen lunch aan boord

6 x 3-gangendiner aan boord & 1 x ‘take-away’-diner

Koffie en thee aan boord tot 16.00 uur

Welkomstdrankje

Gebruik van beddengoed en handdoeken

Dagelijkse reiniging van de hut

Dagelijkse briefings

Volledig begeleide fietstochten

Enkele korte wandeltochten

Bus excursie inclusief entree Keukenhof

Kaarten en routes voor fietstochten (1 set per hut)

GPS-routes

Gebruik van een waterdichte fietstas

Wi-Fi

SGR Garantieregeling

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Boat Bike Tours B.V. (KvK nr. 37147084) is aangesloten bij SGR. Het SGR-nummer van Boat Bike Tours is: 3734. U kunt dit controleren via www.sgr.nl.

Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

Uitgebreidere dekking ten tijde van de Corona COVID-19 pandemie: “Corona-Voucher” met SGR-dekking

In het kader van de uitzonderlijke omstandigheden die het gevolg zijn van de Corona COVID-19-crisis, mogen alle geregistreerde deelnemers aan SGR zogenaamde “Corona-vouchers” afgeven als de organiserende reisorganisator vanwege ingrijpende officiële maatregelen en andere ernstige omstandigheden (overmacht) niet in staat is om een reis uit te voeren en de reis om die redenen moet afzeggen.

Dit betekent dat een Corona-voucher die door Boat Bike Tours aan de klant wordt aangeboden, valt onder de bescherming en dekking van het SGR-garantiesysteem en dat daarmee alle door een klant gedane (aan)betalingen veiliggesteld zijn, mocht de reisorganisator in financiële problemen komen.

Het bestuur van SGR heeft op 16 maart 2020 als volgt besloten:

 1. Met ingang van 16 maart 2020 beschouwt SGR door aan SGR deelnemende organisatoren uitgegeven vouchers als vallende onder de dekking van SGR in de zin van artikel 3 van de SGR- garantieregeling met inachtneming van punt 2 t/m 7 van dit besluit.
 2. Deze dekking geldt alleen als de voucher voldoet aan de door SGR voorgeschreven model voucher en slechts voor uitgegeven vouchers in geval van het annuleren van reizen in verband met het niet kunnen uitvoeren van de reis in het kader van het ontstaan van de onvermijdbare en buitengewone omstandigheden ten gevolge van het Corona virus en onder voorwaarde dat de waarde van de voucher duidelijk is ingevuld en de voucher de naam ‘corona-voucher’ bevat.
 3. De waarde van de voucher kan niet meer zijn dan de (aan)betaling die gedaan is op de reis die geannuleerd is vanwege het Corona virus en welke reis oorspronkelijk ook onder de garantie van SGR viel.
 4. De voucher dient een expliciete geldigheidsduur te bevatten van maximaal een (1) jaar na datum van uitgifte.
 5. Op de voucher dient te worden vermeld dat de garantieregeling van SGR van toepassing is.
 6. Op de website van SGR dient dit besluit te worden gecommuniceerd met duidelijke vermelding van het specifieke karakter, de tijdelijkheid en de handhaving van artikel 3 lid 10 onder g garantieregeling voor andere waardebonnen en reischeques.
 7. Dit besluit heeft een tijdelijk karakter en vervalt op 1 juni 2020 ten aanzien van de uitgifte van corona-voucher met garantie van SGR, onverminderd de mogelijkheid dat het bestuur na goedkeuring van de Raad van Toezicht deze termijn kan verlengen.

Dit besluit is goedgekeurd door de Raad van Toezicht van SGR en is gedateerd op 16 maart 2020.

Meer informatie m.b.t. Corona-Vouchers vindt u op de website van SGR.

 

Niet inbegrepen in deze reis

Drankjes

Koffie en thee aan boord na 16.00 uur.

Fietshuur of e-bike huur

Helm

Persoonlijke verzekeringen

Fooien (naar eigen inzicht)

Entreegelden en excursies

Vergoedingen voor veerboten

Transfer van/naar de aanlegplaats

Parkeerkosten

Aanvullende mogelijkheden en informatie - 2021

2021:

 • Huurfiets: €85 per week
 • Huur e-bike: €185 per week – alleen op aanvraag, beperkt aantal e-bikes beschikbaar, op tijd reserveren sterk aanbevolen.
 • U vindt een beschrijving van de fietsen als u op het schip klikt.
 • Helm: er kan een helm worden gehuurd voor €10 per week, alleen bij reservering en betaling vooraf.
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) huurfietsen €10 per week
 • Beperking aansprakelijkheid (schade) verhuur e-bike €25per week
  Klik op deze link voor meer informatie.
 • Parkeren eigen fiets: € 10 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
 • Parkeren + opladen eigen e-bike: € 25 per week (slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar: vooraf reserveren bij boeking)
  Klik op hier voor meer informatie over de huur- en eigen fietsen/e-bikes


Beschikbare schepen voor deze reis

Zeilschip Leafde fan Fryslân
max. 25 gasten
13 hutten
2 beschikbare reizen met dit schip
Zeilschip Wapen fan Fryslân
max. 36 gasten
12 hutten
3 beschikbare reizen met dit schip
Zeilschip Mare fan Fryslân
max. 41 gasten
14 hutten
3 beschikbare reizen met dit schip

Vergelijkbare reizen

Amsterdam Rondreis.
last-minute
Sail & Bike IJsselmeer Op de fiets langs de IJsselmeerkust

Help mee met zeilen op het IJsselmeer

Bezoek pittoreske havenstadjes als Stavoren

Fietstocht in Nationaal Park Weerribben

Zeilschip met max. 24 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Individueel
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Amsterdam Rondreis.
Sail & Bike IJsselmeer en Friese stadjes Een comfortabele ontdekkingsreis

Hijs de zeilen op het IJsselmeer

Met een reisleider door de havenstadjes

Rustige fietstochten door prachtig Friesland

Zeilschip met max. 24 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Deels begeleid Begeleid
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1
Enkhuizen Rondreis.
last-minute
Sail & Bike Waddenzee Belevenissen op en rond het Wad

Ontdek de Waddenzee per fiets & zeilschip

Bezoek havensteden Enkhuizen & Stavoren

Prachtige fietstochten op Texel & Terschelling

Zeilschip met max. 26 passagiers

Reisduur
tijd2 Created with Sketch. 8 dagen
5 stars
2 Beoordelingen
Begeleiding
 • Begeleid: u fietst in een groep onder leiding van een reisleider
 • Deels begeleid: dagelijkse bespreking door de reisleider, u fietst individueel in eigen tempo, reisleider is telefonisch bereikbaar
 • Individueel: zonder reisleider, u fietst indivividueel, de bemanning licht vooraf de fietsroute toe
guidance Individueel
Moeilijkheidsgraad
 • Niveau 1: eenvoudige routes, vlak landschap
 • Niveau 2: vrij eenvoudige routes door overwegend vlak landschap
 • Niveau 3: vereist meer inspanning, in overwegend heuvelachtig landschap
 • Niveau 4: voor geoefende fietsers, heuvelachtig landschap met een flinke klim
Difficulty level 1 Moeilijkheidsgraad 1

Uw gekozen reis:

Nederland: 8-daagse Sail & Bike Tulpenreis

Prijsopgave aanvragen

 • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
 • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
 • Hoe kunnen wij u bereiken?