Update voor vertrek

Vragenlijst gezondheid, gebruik mondkapjes en meer

Update: 21 juli 2020 

Het voelt wellicht nog wat onwennig en misschien zelfs ook wel spannend om binnenkort op reis te gaan, maar gelukkig kan het weer! Na de uitbraak van het Coronavirus en de periode van lockdown is het fijn dat we nu weer van reizen kunnen genieten. Voorzichtig weliswaar en met de nodige extra veiligheidsmaatregelen, want nog niet alles is terug bij het oude.

Aan boord van onze schepen hebben wij uiteraard alle nodige maatregelen genomen om uw verblijf veilig én aangenaam te maken. Daarbij werkt Boat Bike Tours volgens het ‘Corona-protocol fiets-vaarvakanties‘. Hierbij is er bijv. extra aandacht voor hygiëne aan boord en zijn er maatregelen genomen waardoor voldoende afstand kan worden gehouden.

Vragenlijst gezondheid

Hierbij ontvangt u een door de overheid voorgeschreven checklist m.b.t. uw gezondheidstoestand. Wilt u de Vragenlijst gezondheid a.u.b. afdrukken (één formulier per gast) en invullen vóór uw aankomst aan boord, maar niet langer dan 12 uur voordat u incheckt? Het formulier wordt bij aankomst aan boord door een bemanningslid in ontvangst genomen. Deze informatie met uw persoonlijke gegevens wordt uiteraard op een veilige plaats bewaard en 14 dagen na uw vertrek vernietigd. Het compleet invullen van dit formulier is voor elke gast en elk bemanningslid verplicht.

Gebruik van mondkapjes

Op veerponten in Nederland en België (die wij tijdens fietstochten gebruiken) en in het openbaar vervoer zijn mondkapjes verplicht. Sommige bezienswaardigheden vereisen of stimuleren het dragen van een mondkapje. In België en Frankrijk zijn mondkapjes in luchthavens, alle openbaar toegankelijke gebouwen zoals ook winkels en winkelcentra en binnen in cafés, restaurants e.d. verplicht. Aan boord is het dragen van mondkapjes niet verplicht. U dient altijd zoveel mogelijk de afstand van 1,5 meter (in Frankrijk 1 meter) te houden tot andere mensen buiten uw huishouden. Het staat u echter vrij op elk moment en in elke situatie waarin u dat nodig of prettig vindt een mondkapje te dragen.
Wij raden u aan uw eigen mondkapjes mee te nemen, want deze zijn aan boord niet verkrijgbaar.
In Frankrijk geldt in restaurants dat u bij het binnen gaan en het naar het toilet gaan een mondkapje draagt. Zodra u aan tafel zit u natuurlijk vrij om het kapje af te doen.

Als u met openbaar vervoer (bus, trein, tram, metro) reist geldt de plicht om een mondkapje te dragen. Houd er ook rekening mee dat u vrijwel altijd alleen met pinpas of creditkaart (geen cash) kunt betalen en uw ticket vooraf (op het station of in een ticketautomaat) moet kopen. Als u een taxi naar de ligplaats van het schip neemt houdt er rekening mee dat nu slechts een beperkt aantal gasten in één taxi mogen reizen. De bestuurder kan u vragen om tijdens de rit een mondkapje te dragen.

Check-in

Wij willen u vragen bij de check-in aan boord de aanwijzingen van de bemanning op te volgen en altijd 1,5 meter afstand te houden van hen en van andere gasten. Vanwege de maatregelen m.b.t. het vermijden van direct contact, kan de crew u helaas niet assisteren met het dragen van uw bagage. Wij vragen daarvoor uw begrip.

Geniet van uw vakantie

Wij zijn ervan overtuigd dat wij u – ondanks én dankzij deze maatregelen – een veilige, maar vooral ook erg fijne en ontspannen vakantie kunnen bieden! Geniet van de fantastische fietstochten, mooie ontmoetingen, heerlijke maaltijden, goede service en onuitwisbare herinneringen.
Onze bemanningen en reisleiders kunnen niet wachten om u aan boord te mogen begroeten!

Prijsopgave aanvragen

  • Graag zo specifiek mogelijk aangeven. Indien u dit nog niet exact weet, dan graag maand/ periode aangeven.
  • Heeft u nog speciale wensen, opmerkingen of andere aanvullingen?
  • Hoe kunnen wij u bereiken?